diumenge, 15 d’octubre del 2017

SORTIDA DE LA VEREMA (CAN CANADELL)

El dimecres dia 5/10/17 els nens i nenes de Cicle Inicial vam fer la primera excursió del curs: la sortida de la Verema. Per això, vam agafar l'autocar per anar fins a Can Canadell, una masia que hi ha prop de Manresa, per tal de conèixer tot el relacionat amb la vinya i el procés de recol·lecció del raïm (verema).

Arribada a Can Canadell i esmorzar 




Tot seguit ens van rebre els monitors de Tirotel.la i ens van presentar tres personatges de la família Picapoll que ens van ensenyar la masia i els seus racons. Aquests personatges es deien: Vinyet (la germana petita de la casa que va ser l'encarregada d'ensenyar-nos les vinyes de la masia), el mossèn Botes (que ens va mostrar el Celler) i l'Hortènsia (la germana gran de la família que ens va ensenyar la Tina i la premsa del raïm).

Mossèn Botes ens ensenya el Celler




L'Hortènsia ens ensenya la Tina i la premsa




Després vam tenir la sort de convertir.nos en pagesos de l'època i vam trepitjar raïm tal i com es feia antigament: arremangant-se els pantalons, rentant-se bé els peus i trepitjant el raïm dins de les botes. Va ser súper divertit!!

Trepitjant raïm i cantant la cançó: xof, xof ,xof....


I per acabar, vam guardar el most que vam extreure de trepitjar el raïm i vam omplir una ampolletes per a portar-les a casa!!



Va ser una excursió molt divertida: vam aprendre un munt de coses i fins i tot vam veure cavalls. Segur que la recordarem molt de temps!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

TOTS I TOTES CONTRA EL BULLYING!

 Els i les alumnes de primer, com a cloenda de la feina que hem estat fent sobre el bullying, fem pinya i diem ben fort:  No, al bullying!