dilluns, 28 de març del 2016

LA VELLA QUARESMA A C. INFANTIL I INICIAL

Cada any, quan marxa el Rei Carnestoltes i després d'enterrar la sardina, arriba a l'escola una senyora ben especial: la Vella Quaresma.


La Vella Quaresma és, als Països Catalans, la representació gràfica de la Quaresma, el temps que va de dimecres de cendra fins a Setmana Santa. Pels catòlics simbolitza el període penitencial; un temps de dejuni i abstinència, allò que popularment s'anomena fer magre. Tot plegat és una preparació per la Pasqua.

Cançó: La Vella Quaresma
Pep Puigdemont

Coneixem una senyora
amb un mocador al cap
un cistell a sota el braç
i un vestit apedaçat.

És la vella Quaresma
que aquí ja ha arribat
un peu per cada setmana
fins que s'hagin acabat.

Coneixem una senyora
amb un mocador al cap
un cistell a sota el braç
i un bacallà a la ma.

És la vella Quaresma
que aquí ja ja arribat
un peu per cada setmana
fins que s'hagin acabat.

I aquí tenim la nostra Vella Quaresma:


Com veieu té la forma d'una vella arrugada i xaruga, amb set cames que va perdent d'una en una a mesura que van passant les setmanes de Quaresma. El personatge té set cames –a vegades, set arengades– i a la mà hi duu un bacallà i un cistell de verdures, normalment ple de bledes.

El divendres dia 17 de març, a la tarda, els nens i nenes de C. Infantil i C. Inicial vam baixar al pati per a treure-li les dues cames que li quedaven a la Vella Quaresma:


Van sortir dos nens i nenes de 1r A i B i van llegir un petit text abans de treure-li una cama.


Però com encara li quedava una última cama (que representa la Setmana Santa) van sortir dos nens i nenes més de 2n A i B i li van treure la que li quedava.


Després, ens van repartir uns ous de Pasqua la mar de bons i ens els vam menjar tots junts: Finalment ens vam acomiadar d'ella i vam ballar i jugar una estona al pati de l'escola!!!





Fins l'any vinent Vella Quaresma...ens portarem bé!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

TOTS I TOTES CONTRA EL BULLYING!

 Els i les alumnes de primer, com a cloenda de la feina que hem estat fent sobre el bullying, fem pinya i diem ben fort:  No, al bullying!