dijous, 3 de desembre del 2015



SORTIDA AL MUSEU DE VILADECANS:

AVUI VISITEM CA N'AMAT!!!

Els dies 24 i 25 de novembre, els nens de segon vam anar a visitar el Museu de Viladecans que es troba al carrer de les Sitges, molt a prop de la Rambla i la nostra escola.


Aquest Museu està ubicat en una masia que antigament havia estat propietat dels Amat (una família burgesa de Barcelona) i la utilitzaven en temps d'estiueig com a segona residència.


Retrat del sr. Joan Amat.

Quan vam arribar ens va rebre en Joan Joan el mosso de la quadra de la Masia de Ca n'Amat (que s'encarregava de netejar i tenir apunt la quadra i els animals de la casa).



Ell ens va explicar com funcionava una Masia del segle XIX- XX (finals del 1.800 i principis del 1.900) i la veritat és que era molt diferent a com vivim ara.

Mireu quina cuina tenien aleshores!!



Els estris de cuina eren molt curiosos!! Fins i tot tenien un mocador que servia d'estoballes o de bossa per portar el menjar o la roba....el mocador de fer farcells!!



Després de veure el Museu vam ajudar a en Joan Joan i la Joana Maria (la minyona de la casa) a preparar-ho tot per un dinar mol especial.









Vindrien a dinar a casa dels Amat,el senyor Batlle i la seva dona, el senyor Rector (el mossèn), i la nova mestre de l'escola de nenes. Per això havíem de parar la taula molt bé i buscar els millor àpat per aquell dia!








Què bé ho hem fet.... mireu com va quedar la taula!!!



Ens ho vam passar pipa!! Hi tornarem aviat amb els pares i mares!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

TOTS I TOTES CONTRA EL BULLYING!

 Els i les alumnes de primer, com a cloenda de la feina que hem estat fent sobre el bullying, fem pinya i diem ben fort:  No, al bullying!